Praktische informatie

14 september 2019

09:30 – 21:30 

Lezing

Door: VVvA

Locatie

Oude badhuis van Coriovallum (Heerlen)

speciale prijs 35 euro p.p (leden)

inclusief bus transport, lunch en het romeins diner.

 

Excursie naar Coriovallum, Heerlen

 

Mocht je de smaak te pakken hebben na de boeiende lezing van Karen Jeneson conservator van het
Thermen museum, dan kun je het ca. 2.000 jaar oude badhuis in Heerlen samen met de vrienden
gaan bezoeken. En we sluiten af met een Romeins diner.

Vanwege het 25-jarig bestaan van Archeon én de prettige samenwerking met het Thermenmuseum heeft het bestuur voor deze mooie excursie een speciale lagere prijs; VVvA leden betalen slechts 35 euro voor: volle dag excursie inclusief: Romeins diner + lunch + koffie + busreis + rondleiding in Coriovallum, het Romeins badhuis.

Over de excursie

Op zaterdag 14 september is deze excursie naar Heerlen. Daar wordt het recentelijke gerestaureerde Thermenmuseum bezocht, waar we inleiding/ introductie krijgen van conservator Karen Jeneson, die een nieuw licht op het 2.000 jaar oude Romeins badhuis laat schijnen. Daarna krijgen we een rondleiding die ons in de gelegenheid stelt alle verhalen met eigen ogen te aanschouwen.

Na deze interessante “onderdompeling” in het Romeins badhuis vertrekken wij naar Klimmen (slechts 10 km westelijk van Heerlen) voor een bezoek aan Villa de Proosdij. Daar worden wij ontvangen voor een uiteenzetting over de historie van deze Romeinse villa , waarvan de eerste bouwsels dateren uit het begin het begin van onze jaartelling ( rond 50 na Chr.). Daarna volgt er een rondwandeling door de tuinen en over het landgoed (met wijngaard) .

Dan wordt het tijd om onze excursie daar af te sluiten met een diner met Romeinse gerechten. voor meer informatie over Villa de Proosdij, klik hier: https://www.vvvheerlen.nl/eten-drinken/detail/villa-de-proosdij/65325/

Tijden en Aanmelden

Deze dag verwachten wij jou om ongeveer 08.30 uur op de parkeerplaats van Archeon voor de zgn. kofferbak-koffie. Per bus vertrekken wij naar Heerlen. Er wordt voor een lunch en diner gezorgd ,
(details volgen later via de website).

Wij verwachten om een uur of 21.30 weer terug te zijn op de parkeerplaats van Archeon. Kortom een hele dag Romeinse historie .

Aanmelden kan u via onze ticketpagina vóór 1 september as. , voorafbetaling van de eigen bijdrage maakt de aanmelding definitief. Ticketpagina: https://www.vrienden-archeon.nl/tickets/ Doet dit s.v.p. wel snel, het aantal plaatsen in de bus is gelimiteerd!

Er wordt voor leden een eigen bijdrage gevraagd van € 35 p.p.; Dit is inclusief bus transport naar Limburg, programma, koffie, lunch en het Romeins diner. Indien je geen museumkaart (niet vergeten mee te nemen!!) hebt komt daar nog € 8,25 voor het museum bij.

Niet-leden betalen € 55 p.p. voor het hele programma inclusief Romeins diner en transport. Het is natuurlijk voordeliger om meteen dan ook lid bij de Vrienden van Archeon te worden. Dat is slechts 25 euro per jaar (individueel lid) en dan ben je een jaar lid , hebt meteen 20 euro korting op deze unieke excursie en alle ander voordelen van het lidmaatschap. Aanmelden via: https://www.vrienden-archeon.nl/aanmeldformulier-lid

Bestel tickets

Ga via de onderstaande knop naar de ticketpagina om tickets te bestellen voor dit evenement

                                                                                   Links en rechts Coriovallum in Heerlen | midden Villa de Proosdij