Excursie

Praktische informatie

15 juni 2019, 12:30 - 17:15

Ontvangst vanaf 12:15

Brielle Excursie

Door: activiteitencommissie VVvA

Verzamelenplaats

Verzamelen op parkeerplaats Archeon

Kosten

Eigen bijdrage is € 20,00. 

                                      Excursie naar geuzenstad Brielle                                        

Brielle excursie

 

Zaterdag 15 juni aanstaande gaan we naar Brielle. Brielle is een kleine stad met een rijk historisch verleden. Van dat verleden is nog veel te zien. Zo zijn er historische panden in de binnenstad, er zijn vestingwallen en de vestingwerken. Waaronder één van de best bewaarde vestingwerken van Nederland. Brielle telt meer dan 400 monumenten en is bekend uit de geschiedenisboekjes: ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’.

Binnen de vestingmuren bevinden zich de bijzondere Sint-Catharijnekerk (waar Willem van Oranje in 1575 trouwde met Charlotte de Bourbon) en het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog (gevestigd in het oude stadhuis). Elk plekje, elke gevel en elke steen draagt een eigen verhaal. Niet
voor niets organiseren wij dan ook een excursie.

Programma
12:30 Verzamelen parkeerplaats Archeon
12:45 Vertrek met 2 mini busjes voor totaal 18 personen. Als het aantal hoger wordt bij aanmeldingen dan zullen we of een derde bus of een particuliere auto inzetten.
13:45 Aankomst Brielle (parkeerplaats Jumbo Supermarkt)
14.00 – 16:00 Historische stadswandeling, start vanaf parkeerplaats en zal een aantal van de hoogtepunten van Brielle aandoen, welke precies is mede afhankelijk van het weer. Halverwege pauze voor een kopje koffie of iets fris & sanitaire aangelegenheden.
16:15

Terug op parkeerplaats en terug naar Archeon

17:15

Geplande aankomst tijd bij Archeon

Extra informatie

Kosten/eigen bijdrage € 20,- vóóraf over te maken bij het bestellen van de ticket of op rekening NL35INGB0004921170. Houd rekening met goed wandelschoeisel en let op de weersvoorspelling voor regen, zon en mogelijke andere klimatologische uitspattingen. Opgave via de website. De aanmelding moet uiterlijk 7 juni a.s. bij ons binnen zijn. De betaling van de eigen bijdrage maakt de aanmelding compleet. (Voor meer informatie over Brielle, zie website van Gidsengroep Brielle).

Direct aanmelden

U wordt vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden.