Praktische informatie

15 augustus 2020

11:00 – 16:00 gewijzigde tijden!

Locatie

Catharijneconvent Utrecht

Kosten

Museumtoegang en lunch zijn voor eigen rekening; maximaal 15 deelnemers mogelijk

Allemaal Wonderen

Sensationele kunstwerken, indrukwekkende verhalen en wetenschappelijke invalshoeken.

Inhoud

Excursie op zaterdag 15 augustus april 2020 van 11:00 tot 15:00 uur naar de collectie van museum Catharijneconvent over wonderbaarlijke verhalen en legenden door Wiel van der Mark. Hij kent de collectie erg goed. In de middag brengt u op eigen gelegenheid een bezoek aan de tentoonstelling “Allemaal wonderen”. De wonderen waar over verteld wordt staan vaak met een zinnetje, of helemaal niet in de bijbel of de apocriefen. In de middeleeuwen is een grote inspiratiebron voor schilders de Legenda Aurea of Gouden legende van Jacobus de Voragine, Het doel van de legenden was het verbeelden en vertellen van het geloof. De excursie sluit aan bij de muzikale kerst lezing in december, Na afloop van ons bezoek aan het Catharijneconvent lopen we gezamenlijk via straatjes en steegjes terug naar het station. Komt u met eigen vervoer dan is de geschiktste parkeergarage op de Springweg.

 

Over de Excursie

Ervaar deze verrassende tentoonstelling waarin het wonder centraal staat! Wonderen spelen sinds het begin van de mensheid een rol in het leven van alledag. Ook kunstenaars laten zich er al eeuwenlang door inspireren. Het weergeven van wat er zich tussen hemel en aarde afspeelt, vraagt van hen hun allergrootste verbeeldingsvermogen. Die uitdaging heeft de meest spannende en ontroerende kunst opgeleverd. Van Rembrandt tot Mondriaan en Abramović, voor deze tentoonstelling heeft het museum de mooiste en verrassendste werken uit internationale collecties
samengebracht.

Locatie & kosten

Komt u met eigen vervoer dan is de geschiktste parkeergarage op de Springweg. Kosten van museumtoegang en lunch zijn voor eigen rekening.

Gewijzigde tijden !!     Programma

11:00-11:15 Aankomst en inschrijving, vergeet je Museumkaart niet!
11:15-13:30 Bezoek tentoonstelling allemaal wonderen (tijdslot) op eigen gelegenheid
13:30-14:30 Lunch
14:30-16:00 Rondleiding vaste collectie door Wiel v.d. Mark
16:00 – Afsluiting en wandeling naar parkeergarage en station

Meld je aan

Ga via de onderstaande knop naar de ticketpagina om je aan te melden voor de excursie.

Er bestaat een tijdslot van maximaal 15 personen per 15 minuten, dat betekent dat deze excursie door maximaal 15 personen bezocht kan worden!!