Praktische informatie

Lezing


Locatie

Kosten p.p

Van depot naar museum Huis van Hilde

Inhoud


Tot 2015 stond het archeologisch depot voor bodemvondsten van de Provincie Noord-Holland in Wormer. Het depot was alleen op afspraak toegankelijk voor publiek. Nu ontvangt Archeologiemuseum Huis van Hilde (tevens depot) in Castricum vanaf januari 2015 meer dan 30.000 bezoekers per jaar.

Welke keuzes zijn voorafgaand aan de opening gemaakt en hoe loopt het nu? Welke wettelijke taken worden uitgevoerd door de Provincie en welke worden uitbesteed. Denk aan beheer en behoud van voorwerpen, welke mensfiguren, inzet personeel, organisatie, tijdelijke tentoonstellingen, doelgroepen, activiteiten etc. Welke wijzigingen zijn er sinds opening doorgevoerd? Wat gaat er goed, waar loopt de organisatie tegen aan.

Over de Spreker

Dit evenement is voorbij.

Van depot naar museum Huis van Hilde


Anouk Veldman heeft haar studie Provinciaal Romeinse Archeologie in 2003 afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is haar carrière begonnen als archeoloog bij ADC ArcheoProjecten in Amersfoort en heeft zich gedurende de jaren gespecialiseerd in nederzetting- en grafveldonderzoek Romeinse tijd in binnen en buitenland (o.a. projecten in Xanten (D), Tongeren (B), Venlo, Zaltbommel, Zoelen, Ewijk, Heerlen, Utrecht).

Vanaf 2015 is zij werkzaam bij Huis van Hilde als museummanager; verantwoordelijk voor het publieksbereik, samen met <10 betaald personeel en >75 vrijwilligers. Hiernaast is ze zelfstandig betrokken bij enkele inhoudelijke archeologische projecten.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie