Praktische informatie

Speedlezing


Locatie

Kosten p.p

Constructing the Limes

Inhoud

Dit project gaat over grenzen, in het bijzonder over de grens van het Romeinse Rijk in Nederland, de zogeheten Neder-Germaanse Limes; we onderzoeken niet alleen hoe deze in de oudheid invloed had op migratie en de import van goederen en gewassen, maar ook hoe deze grens tot vandaag de dag zichtbaar wordt gemaakt als cultureel erfgoed en hoe het ons hedendaags denken over grenzen be√Įnvloedt.

Over de Spreker

Dit evenement is voorbij.

Constructing the Limes

Dr. Saskia Stevens is werkzaam als universitair docent bij de afdeling Geschiedenis van de Oudheid en Antieke Cultuur. Ze is gespecialiseerd in de geschiedenis en archeologie van de Romeinse Periode. Haar onderzoek richt zich op de dynamiek en betekenis van grenzen en grenslandschappen in het Romeinse Rijk.

Saskia is hoofdaanvrager van het interdisciplinair onderzoek over de Romeinse rijksgrens (limes) in Nederland: Constructing the Limes. Een ander interessegebied betreft de Romeinse wooncultuur in Rome, Ostia en Pompeii. Dr. Stevens is bovendien opleidingscoördinator van de bacheloropleiding Geschiedenis.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie