Praktische informatie

Lezing


Locatie

Kosten p.p

De Gouden Eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

Tom Buijtendorp vertelt over deze intrigerende periode

Inhoud

Deze lezing is tot 16 februari a.s. uitsluitend DIGITAAL te bekijken; klik op de volgende link of kopieer die en zet hem in jouw browserbalk: https://rijksmuseum-van-oudheden.webinargeek.com/watch/replay/775340/780a0435cc05c7f9e4391c988e7868d9/


De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen' van Tom Buijtendorp is een prachtig geïllustreerd boek over de bloeiperiode van Germania Inferior.
Na een zware crisis beloofde keizer Hadrianus een gouden eeuw die daadwerkelijk volgde. Gedreven door nieuwe ontdekkingen duikt Tom Buijtendorp in deze intrigerende periode en vergeet niet de rauwe kantjes. Als voorbeeld neemt hij de lezer mee door de Lage Landen, inclusief nog nauwelijks bekende plekken waar de Romeinse bloei tot leven komt.

Over de Spreker

  • This Event has passed.

De Gouden Eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

Over het boek: In de pauze en na afloop zal het nieuwe boek tegen de vaste winkelprijs (€ 22,50) bij de auteur te koop zijn. De auteur signeert desgewenst. Vanwege corona is het verzoek de € 22,50 gepast te betalen (pinnen is niet mogelijk). OVER DE SPREKER: Tom Buijtendorp is researcher en publicist en promoveerde in 2010 op de door keizer Hadrianus gestichte stad Forum Hadriani bij Voorburg en legde de basis voor de reconstructie van de Romeinse huizen in Archeon. Hij is full time onderzoeker en schrijver. Zijn eerdere lezing bij Archeon over een van zijn andere boeken werd zeer goed ontvangen. Tom Buijtendorp (1962) was Statenlid voor Noord-Holland voor D66. Hij werkte jarenlang als journalist voor 'NRC Handelsblad' en 'Quote' en was werkzaam als strategisch adviseur in het bedrijfsleven.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie