Praktische informatie


Locatie

Kosten p.p

ijzertijd jurk – heuvels op de heide

Inhoud

De Slabroekse Heide (Uden, N.-Br.),. tussen ca. 800 en 500 v.Chr. ontstond een zogenaamd urnenveld wat uiteindelijk meer dan honderd kleine heuvels op de heide omvatte, grafmonumenten waaronder de crematieresten van overledenen veelal in aardewerken urnen waren begraven.

Uit deze periode dateert ook een uniek inhumatiegraf waarin een vrouw liggend op de rug is bijgezet in een zorgvuldig gecreëerde grafkamer van aangekoolde balken, gekleed in een fraai gekleurde jurk met lange mouwen en met metalen ringen in het haar. Bijzondere bronzen arm- en enkelbanden sierden de ledematen, en spelden en toiletgerei waren meegegeven als grafgift.

Over de Spreker

ijzertijd jurk – heuvels op de heide

Sasja van der Vaart-Verschoof is freelance adviseur, onderzoeker en redacteur, bekend als de Overdressed Archeologist & Editor. Naast het publiceren van een half dozijn boeken bij ons, werkt ze regelmatig samen met Sidestone Press, waar ze zowel kopieerbewerking, boekontwerp als onze socialemediamarketing doet.

Sasja behaalde in 2012 haar Research Master cum laude en haar RMA-scriptie werd genomineerd voor zowel de W.A. van Es Prijs voor Nederlandse Archeologie (2012) als de Leidse Universitaire Scriptieprijs (2012). Als student en later als onderzoeksassistent was ze betrokken bij het Ancestral Mounds-project van David Fontijn. Ook werkte ze mee aan het ontwerp en de opbouw van de tentoonstelling ‘Archeologie van Nederland’ tijdens een jaarlange stage bij het Rijksmuseum van Oudheden.

Foto: © Hanna Geels fotografie

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie