Praktische informatie

Datum

Lezing

Locatie

Kosten p.p

€ 0

Mode van gras, bast en bloemen: Kleding in het Europees neolithicum

Inhoud

De Nederlandse bodem conserveert niet alle archeologische resten. De tweede huid van de neolithische mens, haar kleding blijft helaas vaak onzichtbaar. Echter, door vondsten uit naburige landen geografisch, cultureel en chronologisch te verbinden, wordt deze deels zichtbaar en kunnen we reconstrueren wat ons anders zou ontgaan.

Zo zien we in een context gelieerd aan de Trechterbekercultuur rijk versierd textiel opduiken, of hoe op verschillende plekken op verschillende wijzen de lokale flora tot schoenen werd geknoopt, en wordt er een blik geworpen op de pan-Europese gewoonte zichzelf te versieren met glanzende bloemzaden. Deze lezing is een "work in progress". Kelvin zal ook de laatste aspecten laten zien van zijn recent onderzoek op het gebied van prehistorische kleding. Wat het precies is wil hij nog niet verklappen. Maar daar komen we wel achter......


Aanvullende informatie: Na de lezing is er voor leden van Vrienden van Archeon een receptie. Er is geen pauze.

Over de Spreker

Mode van gras, bast en bloemen: Kleding in het Europees neolithicum

Kelvin Wilson is in 1969 in Engeland geboren. Hij emigreerde al snel met zijn ouders naar Nederland. Eenmaal afgestudeerd aan de Rotterdamse kunstacademie besloot hij zich te specialiseren in het visueel laten herleven van onze vroegste geschiedenis.

Kelvin is archeologisch constructietekenaar. Zijn tekeningen staan in en ook op de voorkant van heel veel archeologische boeken.
Hij werkt al jaren aan een eigen project, “Tribal Europe: A Visual Compendium of Prehistoric Costume”, waarvoor vele specialisten hem inzage gaven in hun onderzoek naar de prachtige maar vergankelijke mode van duizenden jaren geleden.
En daar gaan we het, bij deze lezing, nu eens over hebben.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

€ 0

Datum

Tijd

Locatie