Praktische informatie

Lezing


Locatie

Kosten p.p

Nieuwe inzichten in de prehistorie van de Betuwe

In de Betuwe is de afgelopen drie decennia veel archeologisch veldwerk verricht

Inhoud

In de Betuwe is de afgelopen drie decennia veel archeologisch veldwerk verricht en niet alleen in het tracé van de Betuweroute. Dat heeft resultaten opgeleverd die bovengronds weer vorm zouden kunnen krijgen in archeologische belevingsparken zoals Archeon. Ze komen aan bod na een overzicht van de prehistorie van de streek, die door goede conservering van botmateriaal in kleigrond meer van het vroegere leven prijsgeeft dan de zandgronden.

Als elementen met bovengrondse potentie figureren: een offerplaats met vermoede zweethutten uit de midden bronstijd, driepalige hooirekken(?) uit de late bronstijd en vroege ijzertijd, alsmede even oude paden en aanlegplaatsen of wasplaatsen van tienduizenden hergebruikte kookstenen – in de van nature steenloze Betuwe.

Over de Spreker

Nieuwe inzichten in de prehistorie van de Betuwe

Na omzwervingen via Oss en Midden-Delfland kwam Peter van den Broeke als archeoloog eerst op de Betuweroute terecht en vervolgens langdurig in het Betuwse deel van de gemeente Nijmegen. Hij studeerde en promoveerde in Leiden en heeft als voormalig inwoner van Alphen a/d Rijn de oerknal van Archeon nog meegemaakt.De toegang tot de lezingen van de V.V.v.A is gratis, voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd. Vergeet u niet zich, i.v.m. beperkende maatregelen, om op te geven. En uw museumkaart niet vergeten!

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie