Praktische informatie

Lezing


Locatie

Kosten p.p

Nieuwe inzichten in de prehistorie van de Betuwe

In de Betuwe is de afgelopen drie decennia veel archeologisch veldwerk verricht

Inhoud

In de Betuwe is de afgelopen drie decennia veel archeologisch veldwerk verricht en niet alleen in het tracé van de Betuweroute. Dat heeft resultaten opgeleverd die bovengronds weer vorm zouden kunnen krijgen in archeologische belevingsparken zoals Archeon. Ze komen aan bod na een overzicht van de prehistorie van de streek, die door goede conservering van botmateriaal in kleigrond meer van het vroegere leven prijsgeeft dan de zandgronden.

Als elementen met bovengrondse potentie figureren: een offerplaats met vermoede zweethutten uit de midden bronstijd, driepalige hooirekken(?) uit de late bronstijd en vroege ijzertijd, alsmede even oude paden en aanlegplaatsen of wasplaatsen van tienduizenden hergebruikte kookstenen – in de van nature steenloze Betuwe.

Over de Spreker

Dit evenement is voorbij.

Nieuwe inzichten in de prehistorie van de Betuwe


Digitaal inloggen
De lezing op 18 augustus a.s. van 20.00 tot 22.00 uur is enkel digitaal te volgen. Het makkelijkste is om de uitzending op je PC, laptop of tablet te volgen via YouTube en dat doe je door die avond deze LIVESTREAM-LINK te kopieren en te plakken in je browser: https://www.youtube.com/channel/UCwfsWsy35cmiCjgyOjB4R5g

Je kunt er ook voor kiezen om de lezing te volgen via TEAMS van Microsoft, het gratis en veilige software programma wat je makkelijk zo op je computer kunt zetten; download dan hier de software: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-teams/download-app Als je dat hebt gedaan en het staat op je computer, kun je op 14 april om zeg 19.45 uur de volgende link aanklikken:

Klik hier om deel te nemen aan de TEAMS vergadering: https://bit.ly/3fCFPGB en ook te volgen via Archeo-Video: bit.ly/3e77Dkm

Over de spreker
Na omzwervingen via Oss en Midden-Delfland kwam Peter van den Broeke als archeoloog eerst op de Betuweroute terecht en vervolgens langdurig in het Betuwse deel van de gemeente Nijmegen. Hij studeerde en promoveerde in Leiden en heeft als voormalig inwoner van Alphen a/d Rijn de oerknal van Archeon nog meegemaakt.

De toegang tot de lezingen van de V.V.v.A is gratis, voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd. Vergeet u niet zich, i.v.m. beperkende maatregelen, om op te geven. En uw museumkaart niet vergeten!

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie