Praktische informatie

Lezing


Locatie

Kosten p.p

Nieuws uit Egypte

De Leids-Turijnse expeditie naar Sakkara

Inhoud

Let op: vanwege de corona maatregelen is de lezing in de Romeinse herberg. De lezing start om 20.00 uur en zal zonder pauze verlopen. Bij binnenkomst is een mondkapje verplicht totdat je gaat zitten; dan mag je die ophouden of afdoen.
Al sinds 1975 voert het Rijksmuseum van Oudheden in Sakkara een project uit, waarbij elk jaar een aantal weken wordt gegraven en onderzoek gedaan. In 2015 voegde het Museo Egizio uit Turijn zich als officiële partner bij het project. Het opgravingsteam staat momenteel onder leiding van dr. Lara Weiss, conservator van de Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en dr. Christian Greco, directeur van het Museo Egizio Turijn en wordt medegefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In deze lezing zal Lara Weiss vertellen over de geschiedenis van de opgravingen, maar ook nieuwe methodes en recente vondsten.

Over de Spreker

  • This Event has passed.

Nieuws uit Egypte

Lara Weiss (1980) studeerde Egyptologie aan de universiteiten van Leiden en Berlijn en promoveerde in 2012 in Göttingen. Zij is bijzonder geïnteresseerd in het dagelijkse leven van de oude Egyptenaren en hun beleving van religie. Zowel haar masterscriptie als haar proefschrift hebben betrekking op religie in Deir el-Medina, de woonplaats van de arbeiders die werkten in het Dal der Koningen. <br> Sinds 2014 werkt zij als conservator Egypte aan het Rijksmuseum van Oudheden. Verder is ze sinds 2018 een van de opgravingsleiders van het onderzoeksproject dat het Rijksmuseum van Oudheden uitvoert in de Egyptische plaats Sakkara, in samenwerking met het Museo Egizio in Turijn.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie