Praktische informatie

Datum

Lezing

Locatie

Kosten p.p

Paleis Lofen, ‘Van droom naar werkelijkheid’

Inhoud

Zo’n 35 jaar geleden ontdekt architect Theo M. A. van Wijk dat er onder het Domplein in Utrecht resten liggen van een oud Romeins castellum. Verstopt in een klein keldertje, afgedekt met een luik. Wat begon met een fascinatie en een kleine, onzichtbare schat, is nu in samenwerking met vele partners en sponsoren uitgegroeid tot een historische attractie en beleving van een bezoekerscentrum met ca. 40.000 bezoekers per jaar.

Op 2 juni 2022 werd de ontwikkeling van deze droom in stappen (deze waargemaakte droom) uitgebreid met Paleis Lofen. Ondertussen de tweede historische attractie die de resten van een middeleeuws paleis in de kelders onder het Domplein toegankelijk maakt voor publiek. Wat is ervoor nodig geweest om deze onmogelijke projecten te doen slagen? De belangrijkste les bleek het stapje voor stapje verbinden van eigen dromen aan die van anderen om vervolgens op de verbinding met elkaar die dromen verder te verwezenlijken. Met name door angst te helpen ombuigen in vertrouwen. Want daar draait het uiteindelijk om.

Over de Spreker

Paleis Lofen, ‘Van droom naar werkelijkheid’

Theo M. A. van Wijk is initiatiefnemer en mede-oprichter van de Stichting DOMunder (voorheen Stichting Domplein 2013), een particulier initiatief dat via verschillende deelprojecten de 2000 jaar geschiedenis en archeologie aanraakbaar, toegankelijk en beleefbaar wil maken voor iedereen.

Ook zette hij zich als initiatiefnemer en kwartiermaker in met diverse stichtingen om de Romeinse Limes in Nederland tot UNESCO Werelderfgoed te maken.


Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie