Praktische informatie

Lezing


Locatie

Romeinen in Medel

Deze lezing is uitsluitend DIGITAAL te bekijken via de link: https://bit.ly/3sQXiiu

Kosten p.p

Romeinen in Medel

Over Bataven, Friezen en Romeinen in de Betuwe

Inhoud

De afgelopen decennia zijn in Medel twee grote bedrijventerrein ontwikkeld. Dat heeft geleid tot veel archeologisch onderzoek waarbij prachtige vondsten en evenzovele verhalen naar boven zijn gekomen. Met de opgraving van vier grafvelden en vier nederzettingen is Medel, gelegen vlakbij Tiel, een van de best onderzochte stukjes Betuwe.

Aan de hand van de vondsten zal een verhaal gepresenteerd worden over de geschiedenis van de plek waar eens Romeinse soldaten kwamen, waar Friezen hun tijdelijk onderkomen op sloegen en waar Bataven het gebied opbouwden door nederzettingen, akkers en grafvelden aan te leggen.

Over de Spreker

Romeinen in Medel

Henk van der Velde studeerde archeologie en geschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam waar hij in 2011 ook promoveerde op een onderzoek naar de lange termijn geschiedenis van het Oost-Nederlandse landschap. Sinds 1998 werkt hij voor ADC ArcheoProjecten (Amersfoort), een bedrijf in de archeologie. De afgelopen jaren leidde hij diverse bijzondere archeologische projecten in binnen- en buitenland waarvan Dalfsen er een van is.


De toegang tot de lezingen van de V.V.v.A is gratis, voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd. Meldt u zich van te voren aan, want er kunnen beperkende maatregelingen zijn. Vergeet niet uw museumkaart mee te nemen!

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie

Romeinen in Medel

Deze lezing is uitsluitend DIGITAAL te bekijken via de link: https://bit.ly/3sQXiiu