Online lezing

Praktische informatie

Datum

Online lezing

Locatie

Kosten p.p

Voetreis uit liefde voor de Via Appia, verteld door Robert Schmits

Inhoud

Robert Schmits liep met zijn vrienden de Via Appia, een mooie voetreis langs heel veel geschiedenis.

De APPIA, genoemd naar Appius Claudius Caecus, de Romeinse censor die opdracht gaf tot de aanleg van het eerste deel van deze eerste lange bestrate weg in Europa van Rome naar Brindisi in 312 v. is nagenoeg vergeten en ligt er op wat kleine goed bewaarde stukken kapot bij.

Grote stukken zijn verdwenen onder asfalt, over ander stukken zijn huizen gebouwd of de bulldozer heeft hem weggevaagd. Langs de kant van de weg waar men redelijk goed kan lopen ligt heel vaak grofvuil en gestort puin. De reden van mijn idee en onze wandeling was om meer aandacht te geven aan deze weg en om de mensen over te halen om in plaats van op de route naar Santiago de Compostela te gaan wandelen op de Appia te gaan lopen. Ondanks dat de weg stuk is zijn er ongelofelijk veel interessante en historische plekken die men aandoet, fantastische landschappen, wijn gaarden, mozzarella boerderijen, heerlijk eten uit de verschillende streken, prachtige steden en dorpen en interessante mensen.


Let op: deze lezing is een vooraf opgenomen lezing wordt gepubliceerd op mijn ArcheoVideoLink en gedeeld op de "ledengroep VVvA facebook" en nieuwsbrief De lezing kunnen mensen vinden de volgende link https://bit.ly/3e77DkmLezing is te volgen via deze TEAMS link: http://bit.ly/3TuLa3p (kopiëren en plakken)

Over de Spreker

Voetreis uit liefde voor de Via Appia, verteld door Robert Schmits

Ik heb de Nederlandse nationaliteit maar woon sinds 1983 in Italië en sinds 1994 in Rome. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot geschiedenis en archeologie in het algemeen, maar concentreer me op de Romeinse geschiedenis.

De verhuizing naar Italië en naar Rome versterkte deze aantrekkingskracht en maakte er een passie van, eerst door bezoeken aan talrijke bezienswaardigheden en musea in Rome en in Italië en verder door zich aan te sluiten bij een republikeinse re-enactor groep.
Na een carrière in de internationale Olie industrie ben ik bezig om touroperator te worden met mijn bedrijf Italian Adventures. www.italian-adventures.com

Un cordiale saluto,

Robert Schmits
Rome, Italy

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie