Praktische informatie

Speedlezing


Locatie

Kosten p.p

Wee de overwonnenen

Inhoud

In Wee de overwonnenen - maak een reis van 2000 jaar terug in de tijd! -vertelt de talentvolle archeoloog Alexander van de Bunt het verhaal van de vroege bewoners van onze streken. Tijdens deze korte speedlezing duikt Alexander in de wereld van de Kelten, Germanen en Romeinen rond het begin van de jaartelling. Wat troffen de Romeinen hier aan? Waar komen stammen, zoals de Bataven, Cananefaten en de Friezen vandaan? Tot hoe ver reikte de Romeinse verovering van het Germaanse gebied? En bovenal, wat kwamen de Romeinen op hun veldtochten tegen?

Op levensechte wijze beschrijft Alexander van de Bunt vele cruciale gebeurtenissen, zoals de Slag bij het Teutoburgerwoud en de Bataafse Opstand. Hij schrijft over de relatie tussen Germanen, Kelten en Romeinen en laat zien dat globalisering en migratie van alle tijden zijn. Wee de overwonnenen is een diepgravend boek voor iedereen die meer wil weten over de Bataven, de Friezen, de Cananefaten en andere stammen in het huidige Nederland en België rond het begin van de jaartelling.

Na de speedlezing kan je het boek ‘Wee de overwonnenen. Germanen, Kelten en Romeinen’ aanschaffen en laten signeren door de auteur.

Over de Spreker

Dit evenement is voorbij.

Wee de overwonnenen

Alexander van de Bunt is archeoloog, schrijver en fotograaf, en bovenal een gepassioneerd verteller van verhalen over het verleden. Hij studeerde archeologie en prehistorie aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich sindsdien in de Romeinse tijd in Noordwest-Europa.

Sinds 2012 is hij werkzaam als archeoloog bij Landschap Erfgoed Utrecht. Zijn werk richt zich op de archeologie van de provincie Utrecht, het Netwerk Romeinse Limes Utrecht en citizen science projecten, zoals Portable Antiquities of the Netherlands.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie