Nieuws

17 juni archeologie dag in Romeins Bodegraven

17 juni archeologie dag in Romeins Bodegraven

Op 6 april jl. is Leo van Sister na 10 jaar voorzitter te zijn geweest bij VVvA teruggetreden uit het bestuur en heeft het voorzitterschap overgedragen aan Bert Huisman.

Leo werd uitvoerig bedankt voor zijn grote inzet door o.a. wethouder Anouk Noordermeer, directeur Jack Veldman en oud voorzitter Tiny Brouwers en ontving het erelidmaatschap van de vereniging. Een zeer speciale Romeinse ceremonie uitgevoerd door Legio II Augusta bracht hem de hoogste Romeinse burger onderscheiding.

In Bodegraven, waar in het centrum in 1995 resten van een Romeins 1ste eeuws castellum zijn gevonden, bouwen een (Goudse) architect en vrijwilligers van de tuin Hortus Populus momenteel een replica van een Romeinse soldatenbarak. De tuin is van Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, ligt in het Limespark aan de rand van de nieuwbouwwijk Weideveld en hier worden op biologische wijze groenten, kruiden en planten geteeld en zelfs af en toe een varkentje.

De replica, Cohortus geheten naar het cohort aan soldaten dat in Bodegraven gelegerd heeft, biedt onderkomen aan de vrijwilligers van de tuin en aan acht Romeinse soldaten (toekomstig museumgedeelte) en is gemaakt van hout en leem en duurzame en hergebruikte materialen.

17 juni organiseren we op de archeologie dag een Romeins evenement in Bodegraven met middag en avondprogramma op de Hortus. Kom kijken dus of zegt het voort!

Zie ook de video over het toekomstig museum Cohortus Bodegraven.

Meer nieuwsartikelen

Bert Huisman neemt voorzitterschap over van Leo van Sister

Bert Huisman neemt voorzitterschap over van Leo van Sister

Op 6 april heeft Bert Huisman de VvvA voorzittershamer overgenomen van Leo van Sister.

Op 6 april jl. is Leo van Sister na 10 jaar voorzitter te zijn geweest bij VVvA teruggetreden uit het bestuur en heeft het voorzitterschap overgedragen aan Bert Huisman. Leo werd uitvoerig bedankt voor zijn grote inzet door o.a. wethouder Anouk Noordermeer, directeur Jack Veldman en oud voorzitter Tiny Brouwers en ontving het erelidmaatschap van de vereniging.

Lees meer
Limes winterkalender is uit

Limes winterkalender is uit

De wintereditie van de Limes evenementenkalender is af! Op de kalender zie je de Limes bezoeklocaties in Zuid-Holland en de diverse leuke activiteiten, lezingen en rondleidingen

Lees meer