Nieuws

Avé, de Romeinen hebben Archeon overgenomen

Avé, de Romeinen hebben Archeon overgenomen

Avé, de Romeinen komen!

Van zondag 30 juli t/m zaterdag 12 augustus is het Internationaal Romeins Festival in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn voor de 24ste keer!

Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten.  

De Nederlandse levende geschiedenis groep Legio Secunda Augusta, de Italiaanse groep Legio Secundo Consularis en de Engelse groep Legio Secunda Augusta beelden het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 na christus door middel van re-enactment. Er zijn niet alleen militairen die het Romeinse soldatenleven laten zien, maar ook burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. De militaire afdeling bestaat naast de herkenbare Romeinse legionairs ook uit auxilia, oftewel de hulptroepen die uit onze regio kunnen komen, maar ook uit de vele andere windstreken van het Romeinse Rijk.

Romeins festival in Archeon

Meer nieuwsartikelen

Limes winterkalender is uit

Limes winterkalender is uit

De wintereditie van de Limes evenementenkalender is af! Op de kalender zie je de Limes bezoeklocaties in Zuid-Holland en de diverse leuke activiteiten, lezingen en rondleidingen

Lees meer