Praktische informatie

9 mei 2020

11:00 – 15:00

Locatie

RMO & Hortus Botanicus te Leiden

Kosten

Museumtoegang en lunch zijn voor eigen rekening

”“Romeinen langs de Rijn”

Leven langs de Romeinse grens in Nederland

Inhoud

Excursie op zaterdag 9 mei 2020 van 11:00 tot 13:00 uur naar de familietentoonstelling over de Limes in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Deze presentatie is voor jong en oud, dus neem uw hele familie mee. Na de lunch vertrekken we naar de tegenovergelegen Hortus Botanicus van Leiden. Om 15 uur keren we op eigen gelegenheid terug naar Alpen aan den Rijn.

Kosten

Museumtoegang en catering is voor eigen rekening. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de excursie.

Over de tentoonstelling

In de familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn ontdekt jong en oud hoe mensen tweeduizend jaar geleden leefden langs de Nederlandse Rijn. De rivier vormde destijds de limes, de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. En wie denkt dat hier alleen soldaten in forten woonden, heeft het mis.
In de dorpjes langs de grens en zelfs in de forten, woonden ook de gezinnen van de soldaten: vrouwen, kinderen en bedienden. Bovendien waren er handelaren en ambachtslieden die zaken deden met het leger te vinden. Hun verhalen worden nu voor het eerst samen in één tentoonstelling verteld. Want tot voor kort werd de grens vooral gezien als een soldatenbolwerk. Over al die andere grensbewoners was niet zo veel bekend.

www.rmo.nl

Meld je aan

Ga via de onderstaande knop naar de ticketpagina om je aan te melden voor de excursie