Praktische informatie

18 april 2020

13:30 – 15:00 

Lezing

Door: Peter van den Broeke

Locatie

Romeinse herberg Archeon

Gratis

Kosteloos, museumjaarkaart is geldig

”De Zwammerdamschepen en Archeon”

Voortgang van onderzoek en nieuwe ontwikkelingen

Inhoud

De lezing heeft als onderwerp de Romeinse schepen van Zwammerdam die in de jaren ’70 op zorglocatie Landgoed Hooge Burch, Ipse de Bruggen te Zwammerdam werden aangetroffen.       De schepen werden na opgraving gedemonteerd, geborgen, geconserveerd en vervolgens opgeslagen. Na langdurig onderzoek en dankzij de steun van onder meer Archeon en de V.V.v.A. zijn ze nu en in de komende jaren eindelijk weer te zien voor het publiek! U kunt na de lezing de scheepswerf bezoeken waar de schepen van het type Zwammerdam samen met V.V.v.A. vrijwilligers worden gerestaureerd en opgebouwd.

Over de spreker

Yardeni Vorst werkt sinds 2018 samen met het team van V.V.v.A. vrijwilligers in de restauratiewerf in Archeon aan de opbouw van de Zwammerdamschepen. Daarnaast voert zij een door NWO gefinancierd promotieonderzoek uit naar de Romeinse Zwammerdamschepen en een vergelijkbaar schip uit Woerden.

Het onderzoek staat onder begeleiding van de specialisten scheepsarcheologie en Romeinse tijd Dr. Maarten de Weerd, Dr. J.-M.A.W. Morel en o.l.v. prof. dr. J. Bazelmans, hoofd Archeologie bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en bijzonder hoogleraar Monumentenzorg bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bestel tickets (Gratis)

Ga via de onderstaande knop naar de ticketpagina om tickets te bestellen voor dit evenement