Praktische informatie

Datum

Lezing

Locatie

Kosten p.p

De totstandkoming van de succesvolle serie het Verhaal van Nederland

Inhoud

Met ruim 2 miljoen mensen per aflevering was er bijzonder veel aandacht voor Het verhaal van Nederland. Veel mensen genoten van Daan Schuurmans als alwetende verhalenverteller, van de diepgang in de interviews met de verschillende specialisten, maar de gedramatiseerde scènes met mensen in nagemaakte kleding voerden de boventoon. In de scenes zitten heel veel extra authentieke details verstopt, meer dan je op het eerste oog kan ontdekken. Die details dragen weer bij aan de geloofwaardigheid van het geheel.

Het Verhaal van Nederland is gemaakt met een groot team professionals verdeeld over verschillende afdelingen. De regisseur, het camerateam en de mensen van licht bepalen veel van wat we zien. Maar wat we op door hun lens zien, wordt veelal bepaald door de invulling van andere teams, zoals het Art-departement en de kostuumafdeling. Deze werden voor HVVNL bijgestaan door diverse specialisten. Een van die specialisten is Jaap Hogendoorn.


Aanvullende informatie: De lezing is gratis maar u moet wel een kaartje reserveren dan weten we hoeveel mensen er komen. Gratis parkeren op de parkeerplaats van Archeon.

Over de Spreker

De totstandkoming van de succesvolle serie het Verhaal van Nederland

Jaap Hogendoorn noemt zichzelf historische producent dat doet hij met zijn bedrijf Springlevend Verleden. Daarnaast is hij al ruim 25 jaar professioneel reenactor.

Voor het verhaal van Nederland was hij Re-enactment Advisor. Wat dat inhoudt en welke details er in HVVNL verstopt zitten kom je te weten op zijn lezing.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie