Praktische informatie

Speedlezing


Locatie

Kosten p.p

Hoe zichtbaar is het Romeinse verleden van Nederland in de wereld van vandaag?

Een tweede leven…

Inhoud

Bijna 50 moderne landen waren eens geheel of deels onderdeel van het reuzachtige Romeinse Rijk. In het merendeel van deze landen vinden we veel archeologische resten terug van de Romeinse overheersing. Denk bijvoorbeeld aan de resten van de muur van Hadrianus in Noord-Engeland, de paleisruïne van keizer Diocletianus in Kroatië of het grote archeologische park van de Romeinse stad Baalbek in Libanon. Op deze plekken kom je een-op-een in aanraking met de Romeinse geschiedenis: je ziet het, je voelt het, je ervaart het.

Maar kan dit ook als het merendeel van het Romeinse erfgoed van je land onder de grond ligt? Hoe maak je iets zichtbaar wat er helemaal niet meer is? Hoe zorg je ervoor dat de verhalen van deze tijd niet verloren gaan? In deze speed-lezing kijken we naar het Romeinse erfgoed van Nederland en hoe dit interessante verleden zichtbaar en beleefbaar is gemaakt in het landschap van tegenwoordig!

Over de Spreker

Hoe zichtbaar is het Romeinse verleden van Nederland in de wereld van vandaag?

Wouter Hinrichs studeerde in 2019 af als archeoloog bij Saxion Hogescholen in Deventer. Tijdens zijn afstudeerproject deed hij onderzoek naar Romeinse geschiedenis van Gelderland en keek hij hoe dit erfgoed in het tegenwoordige landschap wordt gevisualiseerd. Wouter werkt momenteel als projectmedewerker bij Erfgoed Gelderland en werkt als zzp’er aan verschillende erfgoedprojecten, zowel nationaal als internationaal. Ook werkte hij onder meer voor de Romeinenweek en schreef hij wekelijks een blog over de Romeinse geschiedenis van Nederland voor www.romeinen.nl.

De toegang tot de lezingen van de V.V.v.A is gratis, voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd. Vergeet u niet zich, i.v.m. beperkende maatregelen, om op te geven. En uw museumkaart niet vergeten!

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie