Praktische informatie

Datum

Lezing

Locatie

Kosten p.p

Lezing historicus Maarten van Rossem bij de Vrienden van Archeon

Inhoud

Lezing : De 21e eeuw, die in de jaren zeventig begon
Wat zijn de meest kardinale gebeurtenissen van de eerste twee decennia van de 21e eeuw? Ongetwijfeld de opkomst van China en de dominantie van het neoliberale discours, dat de kredietcrisis ten gevolge had. Het is evident dat de oorzaken van deze gebeurtenissen in de decennia voor het begin van de nieuwe eeuw gezocht moeten worden. Zo wordt de blik van historicus van Rossem onvermijdelijk naar de op het eerste gezicht nogal verwarrende jaren zeventig getrokken. Toen sneuvelde de brede naoorlogse consensus, triomfeerden de neoliberale inzichten en begon het hervormingsproces in China.

Op onnavolgbare wijze neemt historicus Maarten van Rossem ons mee in de recente geschiedenis.

Over de Spreker

Lezing historicus Maarten van Rossem bij de Vrienden van Archeon

In het kader van het vertrek van onze voorzitter Leo van Sister spreekt historicus Maarten van Rossem op maandag 6 mei bij de Vrienden van Archeon

Maarten van Rossem is een alom bekende Nederlandse historicus, amerikanist, presentator, schrijver en emeritus hoogleraar. Zijn lezingen, vertellingen en podcast worden hogelijk gewaardeerd evenals zijn voorzitterschap bij de Slimste Mens.

Inloop 19.00 uur, Aanvang lezing 19.30 uur en einde 22.00 uur in museumpark Archeon.

Entree p.p. 10 euro plus 1 euro transactiekosten voor VVvA leden
Wordt nu ook lid en kom naar de lezing; samen voor slechts 13,75 euro plus 1 euro transactiekosten krijgt u er dan gratis het VVvA lidmaatschap met veel ledenvoordelen tot eind 2024
Aanmelden via: www.vrienden-archeon.nl/tickets

Die avond zijn de volgende boeken van Maarten van Rossem te koop en kunnen ook vooraf besteld worden: 1. Herinneringen aan mijn jeugd en 2. Maarten van Rossem over populisme en onze democratie.

Wil je zelf aan Maarten een vraag stellen? Of een boek van Maarten bestellen en op 6 mei laten signeren, boek 1 kost 18,99 euro en boek 2 17,50 euro .
Mail je vraag en/of bestel het boek via communicatie@vrienden-archeon.nl

Boek kun je dan op de avond van de lezing zelf ophalen en betalen in Archeon en daarna laten signeren.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie