Online lezing

Praktische informatie

Online lezing


Locatie

Kosten p.p

Romeins Noord-Afrika, door het oog van de fotograaf.

Inhoud

Romeins Noord-Afrika, door het oog van de fotograaf. Lezing start om 20.00 uur - Lezing te volgen op YouTube via: is https://www.youtube.com/channel/UCwfsWsy35cmiCjgyOjB4R5g di. 18-jan-2022 20:00 - di. 18-jan-2022 22:00

Marcel Fens is een Romeins historicus en professioneel fotograaf. In Europa bezoekt hij alle bekende plekken maar maakt ook fotoreportages van Romeinse archeologie die alleen van de Romeinse schrijvers bekend zijn.

In 2018 werd Marcel uitgenodigd door het Ministerie van Cultuur in Algerije om foto's te maken van de belangrijkste oude en Romeinse vindplaatsen in Algerije. Hij maakte foto's van 36 verschillende sites. Algerije heeft top locaties en dit is dan ook een goede tip voor iedereen die archeologische ontdekkingsplannen heeft. Kortom, Marcel neemt jullie mee op safari.

Over de Spreker

Dit evenement is voorbij.

Romeins Noord-Afrika, door het oog van de fotograaf.

Marcel Fens is historicus en fotograaf, geboren en getogen in Den Haag.
In 2008 verhuisde hij naar Bulgarije Hij schreef twee boeken over het Romeinse Rijk; ‘Alle 157 Romeinse keizers’ en ‘Corbulo’. Beide boeken zijn uitgegeven door uitgeverij AristoScorpio.

Marcels specialiteiten op het gebied van fotografie zijn: ‘Romeinse en antieke architectuur’, ‘dieren’ en ‘mensen op straat’. Hij heeft fotoshoots gemaakt in onder meer India, Sri Lanka, Cambodja, Filipijnen, Turkije, Marokko, Libië, Italië, USA, Mexico, Guatemala en Peru die onder andere te zien zijn waren in BBC Knowledge magazine en vele tentoonstellingen. Marcel is ook bekend van zijn boeken over zwerfdieren.

In 2022 brengt Four Paws ‘De prachtige zwerfkatten van Sofia’ uit. Dit is het vervolg 176 foto’s tellende: ‘De prachtige zwerfhonden van Sofia’.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie