Praktische informatie

Lezing


Locatie

Kosten p.p

Van Rotta tot Roffa- – Archeologisch onderzoek in Rotterdam

Inhoud

Over de lezing:
Tijdens deze lezing neemt Maaike je mee in het verhaal over het ontstaan van Rotterdam. Begin jaren negentig onderzoeken archeologen de dam waar Rotterdam zijn naam aan dankt. Diep in de bouwput van de Willems spoortunnel doen ze een bijzondere ontdekking: onder de dam ligt een compleet bootje! Het punterachtige vaartuig was gebruikt om het laatste gat te dichten. Het scheepshout onthult bovendien wanneer de dam is aangelegd: rond 1270.

Het scheepje is een bijzondere Rotterdamse vondst: de punter is - bijna letterlijk - de basis van onze wereldhavenstad. Op de dam in de Rotte bouwen de eerste Rotterdammers hun huizen en ontstaat uiteindelijk de stad.

Over de Spreker

Dit evenement is voorbij.

Van Rotta tot Roffa- – Archeologisch onderzoek in Rotterdam

Over de spreker:

Maaike Sier studeerde Pre- en Protohistorie aan de Faculteit der Archeologie in Leiden. Na haar studie is ze in 1993 gaan werken voor de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en vervolgens voor ADC-Archeoprojecten (Amersfoort), een bedrijf in de archeologie.

Na het uitvoeren van diverse grote opgravingen verspreid over Nederland (bijvoorbeeld in Castricum, Kesteren en Ellewoutsdijk) werkt ze sinds 2006 als archeoloog in haar eigen stad Rotterdam. Hier geeft ze leiding aan het team dat de opgravingen uitvoert.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie