Praktische informatie

Datum

Lezing

Locatie

Kosten p.p

Zingen met Hildegard van Bingen – Muzikale lezing dr. Hanna Rijken

Inhoud

Op zaterdag 1 april geeft dr. Hanna Rijken, musicus en theoloog een lezing over de muziek van Hildegard van Bingen (1098-1179). Ook zullen werken van Hildegard uitgevoerd worden. Hildegard van Bingen was een middeleeuwse componiste en theologe. Haar Symphonia geldt als één van de toonaangevendste werken van de middeleeuwen. Wat is de Symphonia precies? Welke werken schreef Hildegard? Hoe werd de muziek genoteerd? Hoe klinkt haar muziek? Welke handschriften zijn bewaard gebleven?

Op deze vragen zal dr. Rijken dieper ingaan. Ook zullen enkele werken van Hildegard ten gehore gebracht worden door de vrouwenschola van het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken. En tot slot zal één lied met alle aanwezigen worden ingestudeerd. Zingen met Hildegard van Bingen!

Over de Spreker

Zingen met Hildegard van Bingen – Muzikale lezing dr. Hanna Rijken

Dr. Hanna Rijken, musicus en theoloog, is universitair docent Theologie en de kunsten (in het bijzonder muziek) in Amsterdam en docent aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Ze is dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble en geeft regelmatig concerten, o.a. met muziek van Hildegard.

Aanvullende informatie:
Toegang tot het park vereist; neem je VVvA lidmaatschapskaart mee
Deze lezing is onderdeel van VVvA vriendendag en ALV.
Zaal open: Aansluitend aan de ALV, aanvang 14.30 uur.

Spreker

Tickets bestellen

Klik hier voor tickets

Kosten

Datum

Tijd

Locatie